keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

sweet sweet sweet


Taas olisi reilu viikko vierähtänyt. Aika Boltañassa on mennyt todella nopeasti ja puolivälin rajapyykki ylittyi pari päivää sitten..... kuukausi eteenpäin tästä hengataan jo Barcelonassa ja lento Suomeen alkaa olla laskettavissa jo tunneissa päivien sijaan.

Nyt ollaan selkeästi saatu jo hirmuisesti vastuuta kallan puolesta ja aika lailla ite saa päättää mitä tekee. Tämähän on sopinut minulle paremmin kuin hyvin ja jälkkärien teko on alkanut vain enemmän ja enemmän tuntumaan omalta jutulta. Ammattinimike "pastry chef" ei kuulostaisi pahalta. Minusta on ihan huikeeta suunnitella jälkkäriannosten komponentteja ja esillepanoa. Täällä on myös tykätty ja osittain ihmeteltykin sitä miten tykkään niin leipoa kaikkea. On vain kivempi nostaa ruokaa mikä on itse tehtyä eikä esim. leipomotuotetta.

Erilainen galletas con leche, suklaista keittoa suklaamuotissa, valkosuklaanuudelia ja keksicrumblea
Espanjalaiset tykkää jälkkäreinä syödä paljon hedelmiä, siispä ensalda frutas del tiempo on suosittu annos
Surkuhupaisat timjamimarengit
"Bizcocho de pistacho y limon" - pistaasikakkua, paahdettua pistaasia, lemon curd, sitruunasorbettia ja timjamimarenkia

Viime lauantaina oltiin kahdestaan J kanssa nostamassa kallaa ja laskettiin bongit illan päätteeksi. Serviisiaikaa on 3h, kallakeittiö parin neliön kokoinen ja nostotilaa vähän. Silti saatiin ulos 51 bongin eestä tavaraa ja 180 nostoa. Huippuu. Päivän tarta eli aamusella leipomani omenapiirakka  ehti loppua kesken illan aikana ja oli laskujen perusteella illan suosituin jälkkäri. Maistui ilmeisesti. :)


Miulla on jonkun aikaa kummitellut mielessä ajatus tehdä reconstructed-jälkkäri ja päätin toteuttaa sen porkkanakakun muodossa. Kaneli-porkkanapyrettä, porkkanakakkua, tuorejuustomoussea, "candied carrots" ja hiukka suolaista saksanpähkinäpraliinia. Ihana kokeilla jotain uutta! Pari ideaa on kuitenkin vielä takataskussa....toivottavasti löydän keittiöltä raaka-aineet niiden toteuttamiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti