maanantai 12. tammikuuta 2015

Marshmallow


En erityisemmin pidä vaahtokarkeista, mutta mitä pystyy tekemään itse niin sitä täytyy kokeilla! Kuvittelin valmistusprosessin olevan kamalan vaikea ja monimutkainen, mutta olin väärässä. Lyhyesti sanottuna vaahtokarkkien teko on sokeriliemen, valkuaisvaahdon ja liivatteiden kanssa kikkailua. Kaikki raaka-aineetkin löytyivät valmiiksi kotoa. Alkuperäisreseptin valitsin Dansukkerin sivuilta ja muokkasin sitä hieman.

3,5 liivatelehteä
2 munanvalkuaista
1 rkl tomusokeria
(elintarvikeväriä)

n. 1 dl taloussokeria
1 rkl glukoosisiirappia 
¼ dl mustaherukkamehua 
¼ dl mehu liivatteiden liuottamiseen

Pinnalle

1 dl tomusokeria


Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kiiltäväksi vaahdoksi (lisää elintarvikeväri). Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi ja anna kiehua. Kuumenna ½ dl nestettä ja liota liivatteet. Kun sokeriliemi on 127 asteista,  ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.

Sirottele tomusokeria leivinpaperin pinnalle ja pursota massasta esim. tankoja. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti