keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kuusenkerkkäsiirappia flunssakauteen

Hieman jo liian isoja kerkkiä mutta hyvin toimivat!

 Alkukesästä innostuin paljon villiyrteistä ja muista luonnon antimista ja kävinkin pari kertaa keräämässä kuusenkerkkiä. Kotona keittelin kerkistä siirappia ja taisi muutaa kerkkä eksyä suoraan puusta suuhunkin - maku oli ihana kirpakka!

Nyt kun flunssat jylläävät, on kuusenkerkkäsiirappi hyvä lisä flunssaoireiden lievitysarsenaalissa. Siirappi toimii hyvänä yskänlääkkeenä ja rauhoittaa myös äreää kurkkua. Resepti on nyt myöhässä, mutta ensi vuoden kerkkäsatoa varten hyvässä muistissa. Koko asia tuli mieleeni, kun äsken lisäsin lusikallisen siirappia teeheni torjuakseni alkavan kurkkukivun.


Kuusenkerkkäsiirappi (n. 4 piltti-purkillista)


1-1,5l kuusenkerkkiä
1,5l vettä
0,5 dl sokeria

Liota kerkkiä vedessä yön yli. Seuraavana päivänä keitä niitä 1,5 tuntia ja siivilöi. Lisää nesteeseen sokeri ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on siirappimaista (tämä kestää n. 2-4h). Käytä rohtona tai esimerkiksi jäätelön ja marjojen kastikkeena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti