maanantai 24. helmikuuta 2014

Taitava osaaja 9 -kisat 21.2.2014 Sakkylla


Yksi syy kiireiselle helmikuulle omien kouluhommien ja arjen pyörittämisen ohessa on ollut Taitava osaaja 9 -kisojen järjestäminen. Kyseessä on siis Kuopion ja sen lähikuntien 9. luokkalaisille järjestettävä leikkimielinen kokkikilpailu, jossa jokaista koulua on valittu edustamaan työpari. Tämä työpari valmistaa kolmen ruokalajin menun etukäteen päätetyistä raaka-aineista, etukäteen suunnitellun menun mukaisesti. Työparia avustaa oma assari, joka on meidän koulun kokkiopiskelija. Tänä vuonna alkuruoan tuli olla keitto, pääruokana jotain kirjolohesta ja jälkiruokana kiisseli. Meidän järjestäjien päättämät kisaraaka-aineet aika pitkälle ohjasi noita menuja, sillä niitä oli käytössä vain rajatusti.

Kilpailijoiden essujen ja t-paitojen lajittelua kisa-aamuna

Työparit, 12 yhteensä, saapuivat Sakkylle tuona perjantaiaamuna, josta ohjasimme heidät keittiövaatteiden vaihtoon ja infotilaisuuteen. Infotilaisuudessa jokainen työpari sai avukseen assarin, jonka tehtävä oli huolehtia mm. työturvallisuudesta päivän aikana. Infon jälkeen suunnattiin keittiöille ja sählättiin vielä hetken aikaa, kunnes kisa alkoi ja ysiluokkalaiset päästettiin irti keittiössä.








Annokset olivat esillä myös koulun aulassa kaikkien nähtävillä
Aamupäivä olikin vain kokkausta kokkausta kokkausta..... meidän järjestäjien osalta taustatyötä ja lehtihaastatteluja..... ruoat esille klo 12 ja tuomarointitauko. Ennen kilpailun voittajien julistamista järjestimme ysiluokkalaisille väliohjelmaa raaka-aineen tunnistustehtävän ja suklaakoristelupajan merkeissä.



Kello 14 jälkeen kauan odotettu voittajien kertominen ja palkintojenjakotilaisuus (palkintoina mm. veitsisetit, kasarit, leikkuulaudat, Savo à la carte -kirjoja.....ja jokaiselle uunituore leipä levitteineen!) ja ysiluokkalaisten kisapäivä oli pulkassa.





Minä ja kolme muuta meidän luokkalaista varmaan kaikki huokaistiin helpotuksesta, kun perjantaina kello löi puoli kolme ja meidän vastuu kisoista oli aika pitkälti ohi. Yllättävän paljon hommaa liittyy tämmöisen tapahtuman järjestämiseen ja vaikka monta mutkaa tulikin matkaan erityisesti kisapäivän aikana niin ihan tyytyväisin mielin voidaan olla sekä me että palautteesta päätellen myös kisaajat ja koulut. :)




Kannattaa tsekata Savon Sanomien pikkuartikkeli aiheesta. Ilmeisesti tämän päivän lehtiversiossa on ollut hieman enemmänkin juttua, samoten Uutis-Jousi-lehdessä, joka ilmestyy Siilinjärvellä ja Maaningalla.

Edit. Kiitos Jenni Hovatov kuvista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti